технологія заготівлі сіна

Технологія заготівлі розсипного і подрібненого сіна за допомогою активного вентилювання полягає в тому, що скошену траву зелену висушують в полі в прокошуваннях, а потім у валках до вологості 35-45%. Сіно, призначене для пресування, висушують до вологості не вище 35%. Всі операції по прискореній сушці сіна проводять так само, як і при звичайній збирання сіна.


Технология заготовки и хранения сена. Требования к качеству сена регламентируются отраслевым стандартом ОСТ 10243-2000. Содержание влаги должно быть не более 17%, цвет сена — от зеленого до желто-зеленого и запах, свойственный свежему сену.


Порівняно з заготівлею розсипного сіна прогресивнішою є технологія заготівлі сіна у пресованому стані у формі тюків чи рулонів, що забезпечує високу якість корму і зменшує втрати поживних речовин до 25 %. У пресованому сіні, яке збирають відразу ж з валків, добре зберігаються листочки і суцвіття, які значно багатші, ніж стебла на білки, легко перетравні вуглеводи та вітаміни. Об'єм пресованого сіна менший у 2,0-2,5 рази, воно добре транспортується і зберігається, зручне при використанні.


Сіно та сінаж 9.1. Заготівля і зберігання сіна. 9.2. Умови заготівлі і зберігання сінажу. У кормовиробництві застосовують такі технології заготівлі сіна: – заготівля розсипного сіна з використанням природного сушіння; – пресованого сіна (в тюках та рулонах), – подрібнене сіно (трав’яна різка), – заготівля сіна під полімерною плівкою (прискорене сушіння).


Технология заготовки сена для скота включает в себя такие операции, как кошение, ворошение, плющение, прессование и пр. При выполнении такой работы в обязательном порядке следует соблюдать определенные правила. Иначе сухая трава потеряет много питательных веществ и каротина. Увеличение темпов производства животноводческой продукции невозможно без создания и укрепления кормовой базы.


Технология провяливания трав должна обеспечивать быстрое снижение влажности растений до уровня 45-50%, при которой резко тормозятся биохимические процессы и снижаются потери питательных веществ. Это можно ускорить плющением стеблей и ворошением массы. Технология заготовки сена. Подсушенную до 30%-ной влажности массу в валках с помощью подборщика-копнителя ПК-1.6А собирают в копны и оставляют на несколько дней на поле.


Сіно є одним з основних і найбільш поживним грубим кормом для великої рогатої худоби, овець, коней, кролів та інших тварин у зимовий період. В 1 кг хорошого сіна міститься в середньому 0,4-0,5 корм, од., 60-70 г перетравного протеїну, 40-50 мг каротину (провітаміну А). Крім того, сіно багате на вітаміни групи В, Е і К, мінеральними речовинами, гормонами і іншими біологічно активними речовинами. Тому якості заготовленої сіна в господарстві слід приділяти особливу увагу.


Хімічний склад сінажу, технологія його приготування. Скошування трав в ранній фазі вегетативного розвитку різними апаратами. Труднощі і недоліки традиційної заготівлі сінажу. Підвищення якості кормів. Показники і норми для визначення класів якості сінажу.


Технологія заготівлі сіна в рулонах більше підходить до злаково-бобових травостоїв, ніж до бобових. Вона передбачає підбирання сіна з валків та наступне змотування валка у рулони діаметром до 1,5 м з такою ж висотою та автоматичним перев'язуванням рулону шпагатом. Маса такого рулона до 5 ц. Їх зберігають під навісом або в поліетиленових чохлах. При згодовуванні такого сіна його подрібнюють на спеціальних установках.


Сегодня такая технология сбора урожая применяется на небольших подсобных хозяйствах. Что подразумевает технология заготовки сена в рассыпном виде. Заготовка рассыпного сена подразумевает последовательное выполнение следующих операций: скашивание. сушка (ворошение). формирование копен. укладка собранных копен в стог. Раньше заготовка рассыпного сена начиналась с раннего утра: скашивать траву, покрытую утренней росой проще, чем сухие стебли.


В настоящее время применяют различные технологии и технологические приемы, позволяющие при любых погодных условиях получать доброкачественное сено. Приготовление рассыпного сена. Заготовка рассыпного сена полевой сушки является наиболее распространенной. Зеленую массу скашивают в прокосы или валки, сушат до влажности 22—24%.


Технология уборки трав оказывает влияние на качество и питательную ценность сена. При заготовке сена необходимо добиваться равномерной влажности всех частей растения, особенно у, бобовых трав. Технология заголовки сена состоит из следующих процессов и требований: Скашивание травостоя с плющением или без плющения растений, провяливание массы до 50—55% -ной влажности с ворошением или без ворошения прокосов.


В настоящее время применяют различные технологии и технологические приемы, позволяющие при любых погодных условиях получать доброкачественное сено. Приготовление рассыпного сена. Заготовка рассыпного сена полевой сушки является наиболее распространенной. Зеленую массу скашивают в прокосы или валки, сушат до влажности 22—24%.


Існує декілька технологій заготівлі пресованого сіна які передбачають пресування його в тюки або рулони. Найбільш розповсюдженими є технології які передбачають висушування трави у. Необхідно відмітити що практикування таких технологій не дає добрих результатів.


В технологии заготовки сена на юге России в степной зоне практически не применяются популярные в Европе ворошилки. Причины этого не в отсутствии культуры или традиции, причины вполне объективные. И их три: 1) Доминирующие культуры, используемые для заготовки сена это люцерна и эспарцет. Самой ценной частью которых являются листья. Летом на юге стоит жара с очень низкой влажностью днем.


Сіно - найважливіший корм і один з головних джерел протеїну, мінеральних речовин і вітамінів для великої рогатої худоби, овець, коней в зимовий період. Сіно отримують природним або штучним висушуванням трав до вологості 14 . 17%. Для отримання сіна використовуються бобові та злакові кормові трави та їх суміші, а також травостои природних і поліпшених кормових угідь.


Технологія заготівлі сіна для худоби включає в себе такі операції, як косіння, ворушіння, плющення, пресування та ін. При виконанні такої роботи в обов'язковому порядку слід дотримуватися певних правил. Інакше суха трава втратить багато поживних речовин і каротину.


Розроблено технологію заготівлі сіна з використанням акумуляторів тепла і геліопідігрівачів повітря, складена технологічна карта на вирощування конюшини, побудовано графіки завантаження тракторів і сільськогосподарських машин, розроблено операційно-технологічну карту. Висвітлені питання охорони праці і охорони навколишнього середовища. Проведено техніко-економічний розрахунок проекту. Технологія; сіно; технологічна.


Качество и урожайность сена во многом зависят от типа кормо-вого угодья, сроков уборки трав, ботанического состава травостоя, техники и технологии приготовления сена, условий его хранения и многих других факторов. Каждый из многочисленных факторов, а тем более сочетаний нескольких из них могут оказать решающее влияние на питательную ценность сена.


Технология Заготовки Сена. Для заготовки на сено пригодны сеяные многолетние злаковые, бобовые травы, бобово-злаковые смеси, а также травостои на пойменных и заливных лугах. Технологические операции заготовки сена: - скашивание трав в расстил или валок; - ворошение травы в прокосах


Технологія заготівлі сіна складається з кількох операцій. Якщо його заготовляють розсипним, трави скошують (бобові для швидшого висихання плющать) і у разі потреби розтрушують. У разі втрати 45 — 55 % води згрібають у валки, де досушують до вологості 22 — 35 % і підбирають у копиці, а за вологості не вище від 20 % — скиртують. Кухонну сіль вносять пошарово через кожні 40 — 50 см по 8 — 12 кг на 1 т сіна. Подрібнене сіно має низку переваг перед неподрібненим.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

решебник латинский язык ю и городкова

гдз по химии ю м ерохин среднее профессиональное образование

відповіді на гру найди слова реки