французька національна класифікація готелів

Французька національна система класифікації готелів. У Франції існують готелі п'яти категорій: «1 зірка», «2 зірки», «З зірки» «4 зірки» та «4 зірки - Люкс» (їх прийнято на практиці називати «5 зірок»). Основними критеріями катетеризації готелів є: обладнання та площа номерів, елементи комфорту, різноманітність додаткових послуг, що надаються (див. таблицю 1.2.). Таблиця 1.2. Мінімальні вимоги до готелів згідно з французькою (європейською) системою класифікації.


Французька національна (європейська) система класифікації. За французькою системою готелі класифікуються на 5 категорій. Для одержання певної категорії готелі повинні відповідати встановленим вимогам для конкретної категорії: за кількістю номерів з певною площею, за наявністю ресторану або кафе, стоянки для автомобілів, за наявністю різного устаткування (центральне опалення, телефони, водопостачання, ліфти, звукоізоляція), за розмаїттям послуг і кваліфікацією службовців. Готелі-палаци, готелі-легенди, кожний зі своєю історією, у якій фігурують багато світових знаменитостей. Просторі номери в традиційному французькому стилі з вишуканим декором і всіма сучасними зручностями.


Французька національна (європейська) система класифікації. За французькою системою готелі класифікуються на 5 категорій. Для одержання певної категорії готелі повинні відповідати встановленим вимогам для конкретної категорії: за кількістю номерів з певною площею, за наявністю ресторану або кафе, стоянки для автомобілів, за наявністю різного устаткування (центральне опалення, телефони, водопостачання, ліфти, звукоізоляція), за розмаїттям послуг і кваліфікацією службовців. Готелі-палаци, готелі-легенди, кожний зі своєю історією, у якій фігурують багато світових знаменитостей. Просторі номери в традиційному французькому стилі з вишуканим декором і всіма сучасними зручностями.


Французька національна (європейська) система класифікації. За французькою системою готелі класифікуються на 5 категорій. Для одержання певної категорії готелі повинні відповідати встановленим вимогам для конкретної категорії: по кількості номерів з певною площею, по наявності ресторану або кафі, стоянки для автомобілів, по наявності різного встаткування (центральне опалення, телефони, водопостачання, ліфти, звукоізоляція), по розмаїтості послуг і кваліфікації службовців. Французька система заснована на обліку встаткування номерів, окремих елементах комфорту й розмірів загальних приміщень.


Французька національна (європейська) система класифікації. 2015-06-30. 609. Французька національна система передбачає розподіл готелів на 5 категорій зірок від 1 до 4 і 4 зірки-ложе, що також називають "5 зірок". Головними критеріями оцінки є: обладнання та площа номерів, елементи комфорту, набір послуг, що надаються, кваліфікація персоналу. Розмір готелю практично не впливає на його класність. В структурі готельного фонду Франції частка п'ятизіркових готелів становить - 3,6%, чотиризіркових - 5,3%, тризіркових - 18,3%, двозіркових - 32,2%, однозіркових - 40.6%. Тобто переважають готелі середнього класу.


За даними французької національної асоціації готелів, понад 20 тис. засобів розміщення категоризовано й близько 30 тис. не пройшли категоризацію. Індійська система класифікації також має п’ять категорій: “1 зірка”, “2 зірки”, “3 зірки”, “4 зірки” та “5 зірок”. У США немає національної системи класифікації готелів за рівнем комфорту. На думку американських спеціалістів, існуючі ланцюги підприємств гостинності зі своїми стандартами та системами перевірок забезпечують належний комфорт і якість обслуговування. У готельній індустрії США традиційно виділяють 3 рівні обслуговування – люкс, середній та економічний.


Класифікація готелів Франції знаходится під контролем Міністерства туризму країни. Це пов’язано з тим, что дохід від туризму посідає третє місце після автомобілебудування та металургії. Французькі готелі не піддаються прийнятим категоріям, таким як в Європі (2-5 Зоряні) або в Америці (бюджетлюкс). Їхня Класифікація трохи інша. Готелі з невеликою кількістю номерів, розраховані на мінімум зручностей. У номерах є душ та туалет, телевізор. Accor Group - французька компанія, готельна керуюча група, оператор мереж готелів і ресторанів. Компанія Accor Group (Аккор) веде свою діяльність відповідно до законодавства Франції, з капіталом у 6 млрд. євро.


Всі існуючі в світі національні системи класифікації готелів можна об'єднати в дві основні групи: D європейська система, в основу якої покладено французьку національну систему і яка застосовується у більшості розвинених країн; О індійська система, яка грунтується на бальній оцінці і застосовується здебільшого у країнах, що розвиваються. Французька національна система передбачає розподіл готелів на 5 категорій зірок від 1 до 4 і 4 зірки-лкже, що також називають «5 зірок». Головними критеріями оцінки є: обладнання та площа номерів, елементи комфорту, набір послуг, що надаються, і кваліфікац.


Французька національна система передбачає розподіл готелів на 5 категорій зірок від 1 до 4 і 4 зірки-люкс, що також називають «5 зірок». Головними критеріями оцінки є: обладнання та площа номерів, елементи комфорту, набір послуг, що надаються, і кваліфікація персоналу. Розмір готелю практично не впливає на його класність. В Греції користується популярністю «літерна» система класифікації, хоча на фасадах готелів можна побачити і звичні зірки. Всі грецькі готелі поділяються на чотири категорії: А, В, С, D. Готелі категорії «А» відповідають чотиризірковому рівню, «В» - тризірковому, «С» - двозірковому. Готелям найвищого класу часто присуджується категорія de Luxe.


У США немає національної системи класифікації готелів за рівнем комфорту. На думку американських спеціалістів, існуючі ланцюги підприємств гостинності зі своїми стандартами та системами перевірок забезпечують належний комфорт і якість обслуговування. У готельній індустрії США традиційно виділяють З рівні обслуговування - люкс, середній та економічний. За даними французької національної асоціації готелів, понад 20 тис. засобів розміщення категоризовано й близько 30тис. не пройшли категоризацію. Індійська система класифікації також має п'ять категорій: "1 зірка", "2 зірки", "З зірки", "4 зірки" та "5 зірок".


Найбільш поширеною вважається французька національна класифікація. Діюча в даний час система датується 1998-м. Встановлює для готелів шість категорій, серед яких п'ять з присвоєнням певної кількості зірок (1 *, 2 *, 3 *, 4 *, 4 * L або 5 *), одна категорія без зірки. Французька система класифікації готелів заснована на обліку устаткування номерів, окремих елементів комфорту і розмірів загальних приміщень. Розміри готелю практично не мають жодного впливу на її класність (7-10 номерів!), Так як клієнтові надається окремий номер, і тільки його обладнання і набір послуг, що надаються є критерієм оцінки її категорії. Зарплата службовців не залежить від рівня комфорту, а від рівня кваліфікації диплома.


Характеристика найбільш розповсюджених систем класифікації готельних господарств. Нині за даними МГА, офіційна система класифікації готелів прийнята в 64 країнах світу, в 11 країнах вона перебуває в стадії розробки, а в 58 - готелі не мають єдиної класифікації. Сьогодні у світі діє біля 30 різних національних систем класифікацій готелів (система зірок (*) від 1 до 5; система букв - А, В, С; система «корон», або «ключів», «діамантів» тощо). У відповідності до французької національної системи готелів поділяються на 5 категорій ( від 1 до 5 зірок , або 4 зірки - «люкс»). За весь час існування даної системи і до тепер відсутні єдині правила присвоєння підприємствам готельного господарства певної категорії.


Так як найпоширенішою вважається Французька національна система класифікації, що встановлює для туристських готелів шість категорій, серед яких п'ять категорій із присвоєнням певної кількості зірок. Така система дозволяє найбільш повно охопити ринок готельних послуг. Мінімальні вимоги до готелів згідно рекомендаціями про категорію описано в додатку К.


Готель у французькій архітектурі — міський маєток, зазвичай розміщений на відносно невеликій ділянці, відсунений вглиб території та відгороджений від вулиці і сусідніх ділянок високими кам'яними огорожами, що утворюють замкнений внутрішній двір з парадним в'їздом з вулиці. Сад розміщений, зазвичай, за головним корпусом і зв'язаний з вхідними приміщеннями. Найпоширенішою серед них є п'ятизіркова система класифікації, що базується на французькій національній класифікації. Вимоги до «зіркової» класифікації неоднакові в різних країнах. Бальна, або індійська, система класифікації готелів передбачає поділ готелів на 5 категорій: 1 зірка — 100 балів, 2 зірки — 150 балів і т. д.


Французька національна класифікація введена виходячи з Постанови Міністерства торгівлі у справі ремісників і внутрішнього туризму № 66.371 від 13.07.1966 року. Класифікація готелів Російській Федерації складає підставі державного стандарту РФ - ГОСТ Р 50645-94 ">Туристско-екскурсионное обслуговування. Класифікація готелів". При другому підході розробкою, проведенням і контролі займаються професійні об'єднання та спілки. Наприклад, у Німеччині ці процеси здійснює Об'єднання готельних і ресторанних господарств (>DEHOGA), у Швейцарії - Швейцарський союз власників готелів.


У залежності від розмірів та видів житлових і службових приміщень, обладнання підприємства, рівня комфортності номерів і громадських приміщень, що надаються послуг та інших факторів виробляється класифікація готелів за розрядами, категоріями і т.п.. Мета класифікації - визначити відповідність конкретного готелю, а також номерів встановленим критеріями або прийнятим стандартам на обслуговуванні.


Французька національна класифікація встановлює для туристичних готелів шість категорій, серед яких п'ять - із присвоєнням визначеної кількості зірок (* . ***Ь або *****), одна категорія - без зірки. Підприємство готельного господарства не може претендувати на присвоєння однієї з категорій, якщо воно не відповідає мінімальним вимогам-критеріям, які об'єднані в такі групи: Група А. Кількість номерів. Група В. Загальні приміщення. Група С. Устаткування готелю. Група М. Комфортність номера. Група Е. Обслуговування.


4.1.Французька національна (європейська) система класифікації. За французькою системою готелі класифікуються на 5 категорій. Для одержання певної категорії готелі повинні відповідати встановленим вимогам для конкретної категорії: по кількості номерів з певною площею, по наявності ресторану або кафі, стоянки для автомобілів, по наявності різного встаткування (центральне опалення, телефони, водопостачання, ліфти, звукоізоляція), по розмаїтості послуг і кваліфікації службовців. Готелі-палаци, готелі-легенди, кожний зі своєю історією, у якій фігурують багато світових знаменитостей. Просторі номери в традиційному французькому стилі з вишуканим декором і всіма сучасними зручностями.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

решебник латинский язык ю и городкова

гдз по химии ю м ерохин среднее профессиональное образование

відповіді на гру найди слова реки