технологія приготування пісочного тіста
Глава: Технологія приготування пісочного тіста. ВУЗ: ТНЭУ. Для приготування пісочного тіста беруть борошно з невеликим вмістом клейковини. Наявність в тісті великої кількості масла, цукру і відсутність води сприяє отриманню розсипчастих виробів. Для розпушування використовують хімічні розпушувачі: амоній ,соду. Замішують тісто при t 20°С. Пісочне тісто: масло або маргарин розтирають з цукром до однорідної маси. Потім додають яйця, які розчиняють соду і амоній, додають розчин солі, есенцію (ванільну або ромову), борошно і швидко замішують тісто. Технологічна схема приготування пісочного тіста. Машинний спосіб приготування пісочного тіста.
Основною сировиною для приготування пісочного тіста є борошно, жир і цукор у співвідношенню 3:2:1. Використання великої кількості жиру і відсутність рідини (окрім яєць), забезпечує підвищену крихкість і розсипчастість пісочного напівфабрикату. При розламуванні вироби з пісочного тіста розсипаються на дрібні "пісочні" крихти, від чого й походить назва тіста. Пісочне тісто розрізняють за способом приготування (машинний і ручний), за співвідношенням сировини (звичайне круте і м'яке або десертне), з уведенням додаткових продуктів (шоколадне, горіхове, ванільне, сирне тощо). Щоб забе.
Розробка теми: «Приготування пісочного тіста і виробів з нього: печиво «Листочок», «Домашнє», пиріг пісочний з начинкою, напівфабрикат для пісочної корзинки» розкриває суть і зміст приготування пісочного тіста різними способами та виготовлення з нього різних кондитерських виробів і напівфабрикатів. Вона може бути використана на уроках теоретичного і виробничого навчання.. Інші методичні матеріали на урок Трудове навчання скачати.
Изобретенное в 17 веке при дворе короля-солнца, песочное тесто уже почти 400 лет прочно удерживает призовое место на кухнях мира: от дворцовых до простонародных . Нежное, рассыпчатое (собственно, поэтому оно и называется песочным), золотистое – оно отлично сочетается и со сладкими и с солеными начинками, позволяя приготовить десятки, если не сотни видов выпечки: от нежнейших пирожных до закусочных.
Пісочне тісто — основна рецептура. У базовому рецепті приготування пісочного тіста використовується мінімум компонентів, а на його основі можна приготувати різноманітні десерти. Стандартний набір продуктів складається з 12 ст. л. високосортного борошна, 200 г жирного масла, 4 ст. л. цукру. Додають ванілін на свій розсуд.
Для приготування пісочного тіста борошно беруть з невеликим вмістом клейковини, оскільки за наявності великої кількості «сильної клейковини» тісто при замісі виходить резиновим, непластичним («затягнутим»). Наявність в тісті великої кількості масла, цукру і відсутність води сприяють отриманню розсипчастих виробів, звідки і появилась назва тіста - пісочне. Для розпушування тіста використовують хімічні розпушувачі. Готують тісто в приміщенні з температурою не вище 20°, При більш високій температурі тісто кришиться при розкочуванні, так як масло в ньому знаходиться в розм'якшеному виді. Виро.
Пісочне тісто (фр. pâte brisée) — вид тіста з розсипчастою структурою. Може бути солодким або без цукру, звичайним або ароматизованим. Крихка структура пісочного тіста утворюється завдяки високому вмісту жирів (вагове співвідношення борошна до жиру повинне бути 2:1). Додатковими інгредієнтами для тіста можуть бути жовтки, цукор, горіхи, вода, ароматизатори та сіль. Як правило, розпушувачі використовуються в окремих випадках.
Для приготування пісочного тіста використовують борошно з малою кількістю клейковини; з борошна з великою кількістю клейковини пісочне тісто виходить затяжним, а готовий виріб жорстким, грубим. При замішуванні t тіста повинна бути біля 17С; якщо t вища, масло розм'якшиться, щільність тіста погіршає і буде важко формувати вироби. Для відновлення щільності тісто треба охолодити, додати небагато яєчних жовтків і знову замісити в прохолодному приміщенні. II. Коротка характеристика устаткування, інвентарю для приготування виробу з тіста. Розрахунок сировини. Технологія.
Миниэнциклопедия песочного теста в одной статье. Виды песочного теста, особенности технологии каждого. Подборка рецептов и современных модификаций (со сметаной, творогом, картофельным пюре, дрожжами). Песочное тесто — популярный вид теста, из которого можно приготовить множество разной выпечки: печенье и корзинки, орешки и основы для пирогов, тартов. Изделия из такого теста всегда нежные, а при раскусывании рассыпаются во рту на мелкие кусочки, похожие на песчинки. Собственно, именно из-за этой особенности песочное тесто и получило свое название. Оглавление. Что входит в состав песочного теста? Рубленое и песочное тесто: в чем разница? Виды песочного теста.
Пісочне тісто - це відмінний варіант для приготування печива, як основ. Міжпредметні зв’язки: Технологія приготування кондитерських виробів- тема: «Приготування бездріжджового тіста та виробів з нього» , «Приготування пісочного тіста»; Організація ПГХ – тема : «Організація робочих місць під час приготування пісочного тіста»; Облік та калькуляція-тема: «Розрахунок сировини на визначену кількість виробів»; Санітарія і гігієна-тема: «Санітарні вимоги до приготування та реалізації харчових продуктів»; Охорона праці-тема: «Технічні вимоги безпеки праці під час експлуатації теплового обладнання».
Технология приготовления. Готовое песочное тесто раскатывают скалкой в пласт толщиной 10—15 мм, кладут на противень и по краям укладывают жгут, вырезанный из того же теста в виде бортика. На пласт равномерным слоем наносят повидло. Из остального теста раскатывают тонкие жгуты (полоски) и накладывают их в виде решетки на пирог, закрепляя концы на бортике.
Технология приготовления песочного теста. Песочное тесто приготавливают без жидкости, поэтому оно менее вязкое. Большое количество масла и сахара придает ему рассыпчатость. Готовят тесто при температуре не выше 20° С.. При более высокой температуре оно крошится при раскатывании, так как масло, находится в нем в размягченном состоянии. Изделия из такого теста получаются жесткими. Песочное тесто можно приготовить двумя способами. Первый способ - машинный. Масло с сахаром растирают во взбивальной машине до однородного состояния, добавляют яйца, в которых растворены аммоний, сода, эссенция.
Коментарі
Дописати коментар